Meşur Adıyaman Tütünü

Adıyaman Tütün Piyasası ve 2020 - 2021 Yılı Hazırlıkları

Adıyaman ve özellikle çevresi doğası ve tabiatıyla tarıma çok elverişli
Adıyaman çiftçisi oldukça çalışkan ve yaptığı işte oldukça başarılar elde etmekte . Adıyamanda nardan, fıstık’a ,cevizden  soğan’a , domatesden bibere kadar ve bir çok meyve ve sebzenin yetiştirildiği verimli topraklara sahip güzel bir ilimizdir .
Adıyaman’ın En Meşhurları
Adıyaman’a gezmeye gidecek yada Adıyaman hakkında meraklı olanlar için Adıyaman ilinin nelerinin meşhur olduğunu sizlere anlatıyoruz. Kısaca Adıyaman ilinin neleri meşhurdur diye sıralamak gerekirse;
Adıyaman’da Nemrut Dağı, Adıyaman Müzesi, Adıyaman Cendere Köprüsü, Çiğ Köfte, İçli Köfte, Basalla (Ekşili Köfte ), Cılbır, Mercimekli Köfte, Pestil, Yapıştırma gibi yöresel yemekleri, Adıyaman Oturakçı Pazarı çok meşhurdur.
Adıyaman Nemrut Dağı
Birçok heykel bulunan Nemrut Dağı, bir milli park haline getirilmiştir. Bu heykellerin dışında Karakuş Tepesi, Cendere Köprüsü gibi tarihi değerlerinde bulunduğu Nemrut Dağında aynı zamanda Tümülüs’te bulunmaktadır. Bu Tümülüs’ün yüksekliği 50 metre, çapı ise 150 metredir. Burası kırma taşların birikmesi ile meydana gelmiştir. Bu Tümülüs’ün doğusunda ve batısında 10 metreyi bulan heykeller vardır. UNESCO tarafından dünyanın 8. harikası seçilen Nemrut Dağında güneşin doğuşunu izlemenin keyfi bir başkadır. Eğer Nemrut Dağına güneşin doğuşunu izlemek için gitmek isterseniz havanın serin olacağını unutmayın. Ayrıca Nemrut Dağı çıkılacak en uygun zaman Ekim ile Nisan ayları arasındadır.

Adıyaman’ın Meşhur Yöresel Yemekleri

Adıyaman mevcut coğrafi şartlar bakımından özellikle et yemekleri daha çok sevilmektedir. Başta çiğ köfte olmak üzere içli köfte, mercimekli köfte, ekşili köfte (basalla) gibiköfte çeşitleri mevcut. Diğer meşhur yöresel yemekleri ise şöyle;
  • Adıyaman Tavası
  • Adıyaman Kebabı
  • Şilki (Şillik) Tatlısı
  • Kahta ilçesinde balık ve ızgara
  • Cılbır
  • Pestil
  • Yapıştırma
  • Adıyaman Hıtabı
Tarih ve kültür kenti Adıyaman
Adıyaman’da el sanatları oldukça ilerlemiş durumda. Adıyaman’a özgü halı, cicim, kilim bu el sanatlarından bazılarıdır. Nemrut heykelleri, Nemrut rehberi, hediyelik eşyalar, Besni üzümü, muska, pestil gibi birçok şeyi Oturakçı Pazarı’nda bulabilirsiniz.
En meşur Adıyaman mahsullerinden biride tütündür . Özellikle çelikhanda yetişse de adıyaman’ın iklim yapısı tütün tarımına çok elverişlidir . İnce yapraklı ve oldukça kaliteli tütün alınmaktadır.
Adıyamanda tütüncülük gün geçtikçe gelişse de yeterli seviyede olduğu asla söylenemez . Bunda da en çok  sulamanın zorluğu ve arazilerin çok bölünmesi ve yeterli teşvik’in olma masıdır . Buna rağmen son yıllarda tütün satışı ve tütün toptancılık yapan bir çok yatırımcı oldukça iyi iş çıkardı ve son zamanlarda adıyaman’da neredeyse tütün tükendi . Kalitesiyle markalaşan Adıyaman tütünü ve çelikhan tütünü artık tüm Türkiye’de daha da tanınır hale geldi .
         2018 tütün fiyatları şimdiden tahmin edilemese de düşecek gibi de pek görünmüyor . Serbest piyasaya yine belli olmaz eğer ürün bollaşırsa yine bereketli bir yıla girmiş olacağız .
Tütün siparişi nasıl verilir ?
En kolay yolları iki tanedir ;
  1. Bulunduğunuz ilde tütün dükkanı varsa oradan içebileceğiniz kadar tütün almak ve kullanmak .
  2. Daha uygun fiyata tütün almak ve güvenilir bir yerden tütün almak için size tavsiye edebileceğimiz tütün sipariş sitesi ; https://www.organiktutuncu.com
ADIYAMAN TÜTÜNÜ ve ÇELİKHAN TÜTÜNÜ SATIŞ SİTESİ
www.organiktutuncu.com

Kaliteden ödünvermeden hizmet veriyoruz
kalitesiz , katkılı ve içimi kötü tütün satışımız yoktur .
Tıkla Ara : 
Sipariş Numarası   0541 932 31 46

 Whatsapptan sipariş vermek için TIKLAYINIZ



BAĞCI TÜTÜNCÜLÜK ADIYAMAN


Kargo alıcıya aittir .

Yorumlar