OGM KPSS 60 ile 1146 Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor Kaynak: OGM KPSS 60 ile 1146 Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor

Türkiye kamu kurumlarında kamu görevlisi olarak hizmet vermek isteyen vatandaşların sıklıkla takip ettiği kamu personeli alımı iş ilanları ve çıkılan istihdam ilanları ekinde yer alan kılavuzlar, büyük bir ilgi ile takip edilmeye devam ediyor.
OGM İstihdamlarında Güncelleme Yapıldı
Geçtiğimiz hafta içerisinde bakanlık tarafından bilgilendirilmesi yapılan Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı süreci kapsamında gerçekleştirileceği bilinen ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından hazırlanan personel alımı süreci dahilinde güncellemeler yapıldı.
Farklı unvanlarda çok sayıda kontenjan açılarak yapılması gündeme gelen OGM Sözleşmeli Personel Alımı için belirlenen süreçte merak edilen detayların açıklandığı resmi kılavuz aşağıda yer almaktadır.
9 Eylül 2019 Orman Bakanlığı Kılavuzu
9 Eylül 2019 tarihi ile yayımlanan güncel kılavuzda yer alan her detaya vakıf olması gereken adaylar için; her unvanın karşılığında yer alan özel şartlara da uygun olunması koşulu bulunmaktadır.

Başvuru Şartları ve Süreci
İlgili kamu personeli alımları için OGM tarafından farklı unvanlarda yapılacağı açıklanan ve Mühendis, Avukat, Biolog, Laborant, Tekniker ve Destek Personeli ile Büro Personeli unvanlarında yapılacak olan alımlar için detaylı başvuru şartları aşağıda yer alan kılavuzda açıklanmaktadır.
Başvuru Şartları için verilen genel bilgilere göre; adayların 2018 KPSS sınavı B Grubu P3, P93, P94 türlerinden olmak kaydı ile en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.
Ayrıca Destek Personeli adaylarının erkek, en az C sınıfı ehliyet sahibi olmaları gerekirken, Avukat adaylarının ise mesleki ruhsata sahip olmaları şartı aranmaktadır.
12.9.2019 ile 23.9.2019 tarihleri arasında OGM resmi internet sayfasından e devlet şifreleri ile başvurularını yapacak olan kamu personeli adaylarının şahsen veya posta yolu gibi yapacakları başvurular kabul edilmeyecektir. Sonuçlar ise 3 Ekim tarihinde açıklanacaktır.



BAŞVURU LİNKİ ;

https://www.isilanlarikariyer.com/ogm-kpss-60-ile-1146-sozlesmeli-personel-alimi-yapiyor-13890h.htm

Yorumlar