Adıyaman Tütünü - Organik Tütüncülük

Organik tütün dediğimiz tütünler tarladan başlanmak üzere içilebilecek düzeye gelene kadar hiç bir katkı maddesi ve ilaç kullanılmamış halidir.
Tütünde ilaçl
ı ve kimyasal madde kullanımı sonucu bir çok faydalı ürün zararlı duruma düşmüş durumda. Meyve sebze ve bir çok üründe artık kullanılan zararlı kimyasal maddeler bu ve buna benzer ürünleri maalesef kullanılamaz hale getirmiş durumdadır. Aynı sorun Adıyaman ve Çelikhan ilçesinde yetişen Adıyaman tütünü veya Çelikhan tütünü olarak adlandırılan açık tütün dediğimiz ürünün de yetişme ve son aşamalarında kimyasal ve farklı ilaçlar kullanılmaktadır.
 
            Adıyaman tütüncüler derneği olarak sizlere Organik tütün satın almanız için gerek ekimi esnasında gerekse kıyım ve son tüketiciye yetişene kadar tek gayemiz ve amacımız organik tütün satın al almanıza vesile olmaktır. Çünkü içimi ve lezzeti açısında ilaçlı tütünler boğaz yakıp, balgamçıkarmaya sebep olmaktadır. İlaçlı olmasından dolayı da rengi altın sarısı gibi olup görünüşü sera ürünleri gibi cezbetmektedir. Ama doğal katıksız organik tütünler ise renkleri o kadar altın sarısı değil bunlara göre biraz daha mat renkte olup içimi ise kesinlikle açık ara fark vardır. Bundan dolayısizlere her zaman organik tütün gönderme prensibiyle devam edeceğimizi buradan taahhüt ederiz.  




 https://www.organiktutuncu.com/

Yorumlar